Datafagtekniker

I Januar 2001 begyndte jeg på grundforløbet Teknologi og Kommunikation hos EUC-Midt i Viborg, og fortsatte efterfølgende på uddannelsen til datafagtekniker, hvor jeg blev færdig i 2006.

På Datafagtekniker uddannelsen lærte jeg om alt fra analog og digital teknik, til opbygning af en PC, operativsystemer, server drift, datakommunikation og netværk, fejlfinding, databaser, software udvikling, dokumentation og projektstyring.

Vi arbejdede blandt andet med Windows 2000 & Linux servere, software udvikling i C og OOP i C++ .NET, OSI modellen, netværk (især med Cisco udstyr), SQL databaser, og mange andre teknologier.

Har derudover igennem tiden lavet en del IT-support og fejlfinding for familie og venner, inkl. opbygning af desktop PC'er helt fra bunden. Under uddannelsen til datafagtekniker, var fejlfinding et af de større grundlæggende fag, og i jobbet som webudvikler har jeg flere gange haft ansvaret for telefon & email support af kunder, når de havde problemer med deres hjemmesider eller andre produkter som f.eks. email.

Jeg er teknisk nygerrig, og kan en gang imellem finde på at lege med software og IT, bare for at lære mere om hvordan det virker i praksis, eller se hvilken udvikling der har været siden sidst jeg har rørt de pågældende teknologier. F.eks. indenfor forskellige aspekter omkring Linux og serverdrift, netværk, video streaming software, eller andre former for f.eks. media relateret software.